Nose of Dog

Tematräffar Nose Work

Tematräffarna är för dig som kanske har svårt att binda upp dig på en hel kurs, för dig som känner att man vill träna lite extra på vissa delar eller för dig som bara vill ha lite nya idéer och utmaningar till sin träning hemma.

Varje träff är på 2 timmar och kostar 250 kr per träff.

De flesta tematräffarna går att anpassa till både klass 1 och klass 2. Vänligen uppge i din anmälan om du vill ha klass 1 eller 2 sök.

INPLANERADE TEMATRÄFFAR:

CRAZY NOSE WORK!

Söndag 29/9
Pris: 150 kr

Crazy Nose Work är träningsträffen där ALLT kan hända! Vi går utanför regelboken och utmanar hundarna i kluriga och annorlunda sök. Vid anmälan får du din starttid (nångång mellan 18.00 och 20.00), och när du har genomfört dina sök får du åka hem om du vill. Ingen banvandring eller förhandsinformation delas ut - var redo på att vad som helst kan hända denna träff!

Doften hundarna ska söka efter är eukalyptus.

Lets go Crazy!

------ Varken hund eller förare bör vara mörkrädda till denna träff -----

Förarutmaningen!
Tisdag 17/9 klockan 18.00 - 20.00

Under denna träff kommer vi utmana både hund och förare på olika sätt för att få självständigare hundar som ska klara av att söka oavsett om matte/husse gör något annorlunda om söksituationen ser ut på ett annat sätt.

Till denna träff rekommenderas hundar som redan i dagsläget är självsäkra på uppgiften: att hitta doften eukalyptus.

Störningsträning!
Måndag 23/9 klockan 18.00 - 20.00

Vi har tidigare haft en tematräff med störningsdofter men detta är någonting annat. Det kan vara svårt att veta i förväg exakt hur ett tävlingsområde kommer att se ut - kommer det vara människor/hundar i rörelse utanför sökområdet, kommer det vara applåderande människor som hejar på vid en uppvisning i närheten eller kommer det höras skällande hundar? På denna tematräff bjuds det på flertalet störningar som vi själva kan påverka och styra över, och målet är att få in hunden i sökbubblan att det inte spelar någon roll vad som händer runtomkring.

Till denna träff rekommenderas hundar som redan i dagsläget är självsäkra på uppgiften: att hitta doften eukalyptus 

--------------------------------------------------------------------------------

Anmälan sker till svartvithund@gmail.com. Uppge vilken eller vilka av tematräffarna du önskar anmäla dig till och om du är intresserad av klass 1- eller klass 2-sök.