Nose of Dog

Tematräffar Nose Work

Tematräffarna är för dig som kanske har svårt att binda upp dig på en hel kurs, för dig som känner att man vill träna lite extra på vissa delar eller för dig som bara vill ha lite nya idéer och utmaningar till sin träning hemma.

Varje träff är på 2 timmar och kostar 250 kr per träff.

De flesta tematräffarna går att anpassa till både klass 1 och klass 2. Vänligen uppge i din anmälan om du vill ha klass 1 eller 2 sök.

INPLANERADE TEMATRÄFFAR:

Söndag 1/3 Markeringsträning 13.00 - 15.00
Vi tränar hundarna på passiv markering (frysmarkering). Individanpassad träning och passar oavsett om du och din hund är helt nybörjare eller om ni i dagsläget redan har en frysmarkering som ni vill förbättra. Välj mellan måldoft eukalyptus, lagerblad eller röd kong

Måndag 16/3 Urvalsbanor och sökplattform med störningsdofter 18.00 - 20.00
2 timmar där vi tränar på enbart olika sorters urvalsbanor samt på nya sökplattformen. Vi adderar störningsdofter av olika svårighetsgrader för att träna hunden på att aktivt välja rätt doft. Välj mellan måldoft eukalyptus, lagerblad eller röd kong

Måndag 23/3 Dolda sök 18.00 - 20.00
Många gånger styr vi våra hundar i söket, medvetet eller omedvetet. Denna tematräff passar både till nybörjarna och till de mer erfarna ekipagen. Om du ej är van vid dolda sök (dvs där du som förare inte vet var doften är gömd) så finns möjligheten att vi hjälps åt att meddela hittad gömma.


Anmälan sker till svartvithund@gmail.com. Uppge vilken eller vilka av tematräffarna du önskar anmäla dig till och om du är intresserad av klass 1- eller klass 2-sök.