Nose of Dog

Tematräffar Nose Work

Tematräffarna är för dig som kanske har svårt att binda upp dig på en hel kurs, för dig som känner att man vill träna lite extra på vissa delar eller för dig som bara vill ha lite nya idéer och utmaningar till sin träning hemma.

Varje träff är på 2 timmar och kostar 250 kr per träff eller boka in dig på 4 träffar för 900 kr.

De flesta tematräffarna går att anpassa till både klass 1 och klass 2. Vänligen uppge i din anmälan om du vill ha klass 1 eller 2 sök.

INPLANERADE TEMATRÄFFAR:

CRAZY NOSE WORK! - Obs! Denna träff ingår inte i paketpriset.

Torsdag 4/7 18.00 - 20.00
Pris: 150 kr

Crazy Nose Work är träningsträffen där ALLT kan hända! Vi går utanför regelboken och utmanar hundarna i kluriga och annorlunda sök. Vid anmälan får du din starttid (nångång mellan 18.00 och 20.00), och när du har genomfört dina sök får du åka hem om du vill. Ingen banvandring eller förhandsinformation delas ut - var redo på att vad som helst kan hända denna träff!

Doften hundarna ska söka efter är eukalyptus.

Lets go Crazy!

Dolda sök
Torsdag 11/7 18.00 - 20.00

Många gånger styr vi våra hundar i större grad än vad vi är medvetna om. Med hjälp av dolda sök kan vi lättare kika på hur hunden jobbar, hur den markerar och som förare får man vara mer alert på var hunden har sökt och inte. Vi kommer under denna träff jobba två och två, och passar dig dom är van att jobba med dolda sök men också till dig som är ovan.

Prova på klass 2
Tisdag 16/7 18.00 - 20.00

Denna träningsträff är uppbyggd som en klass 2-tävling i samtliga moment (ett av varje sökområde kommer finnas med). Du väljer själv om du vill ha dolda sök till din hund eller om du vill veta var dofterna är placerade. Hunden måste kunna doften lagerblad för att medverka. Både höga och djupa gömmor kan förekomma.

Höga gömmor - Favorit i repris!
Söndag 28/7 11.00 - 13.00

Träna höga gömmor enligt klass 1 (max 120 cm) eller enligt klass 2 (max 180 cm). Denna tema träff består av andra sökområden än tidigare tematräff med höga gömmor. Roligt och utmanande för hund och förare!

Djupa gömmor - Favorit i repris!
Torsdag 1/8 18.00 - 20.00

Hur ter sig hunden när den hittar en doftgömma som hunden inte når hela vägen fram till? När och hur gör vi bedömningen var doften är placerad? Denna träff består av andra sökområden än tidigare tematräff med djupa gömmor.

Anmälan sker till svartvithund@gmail.com. Uppge vilken eller vilka av tematräffarna du önskar anmäla dig till och om du är intresserad av klass 1- eller klass 2-sök.