Tematräffar Nose Work 

Tematräffarna är för dig som kanske har svårt att binda upp dig på en hel kurs, för dig som känner att man vill träna lite extra på vissa delar eller för dig som bara vill ha lite nya idéer och utmaningar till sin träning hemma.

Pris: 300 kr per tematräff
Plats: Engelbrektsgatan 28 i Vingåker om inget annat anges


INPLANERADE TEMATRÄFFAR:

Torsdag 30/5 TEMA: Microsök/finsök och stora sökområden (18.30 - 20.00, doft: eukalyptus)
På denna tematräff får hundarna träna på både väldigt små sökområden med mycket små doftbilder samt stora sökområden. Att kunna pendla mellan dessa är guld värt att kunna! 

Söndag 9/6 CLEAR ROUND klass 1 och klass 2 (13.00 och framåt)
Få en individuell starttid att genomföra 4 sökområden i klass 1 eller klass 2. Olika sökområden kan förekomma (behållare/inomhus/utomhus/fordon) och du får reda först på tävlingsdagen vilka moment som gäller för dagen. Ange i din anmälan om du önskar anmäla dig till klass 1, klass 2 eller båda.
Starttider från 13.00 och framåt.
Pris till de som klarar minst 3 av 4 sök

Tisdag 18/6 TEMA: Cirkelträning NW klass 1 och annan aktivering (18.30 - 20.00)
Kan din hund växla mellan Nose Work och andra roliga aktiviteter? Här kommer det finnas flera stationer som ni kommer få ta er igenom och det blir en blandad kompott mellan renordlade Nose Work-sök, problemlösning, kroppskontroll och kontakt/samarbete. Inga andra förkunskaper krävs än att hunden ska kunna doften eukalyptus och kunna tåla att andra hundar är i arbete samtidigt (men på avstånd).

Torsdag 20/6 TEMA: Underhållsträning samtliga moment klass 1 (18.30 - 20.00)
Back to basic - denna kväll kommer vi träna på behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonssök. Om det finns något särskilt du vill att vi tittar på för just din hund, skriv detta i din anmälan. Tex: tydligare hittanden, inga tassar upp på personbil, inte kissa i utomhussöket med mera.

Onsdag 26/6 TEMA: Förberedande för klass 2 (18.30 - 20.00)
Vi tränar på doften lagerblad, sökområden med ditlagda störningsdofter, höga och djupa gömmor. Vi tränar på 2 gömmor per sökområde och annat skoj som dyker upp i klass 2. Inga tidigare klass 2-erfarenheter krävs och denna träff passar även dig som påbörjat denna träning sen innan.


Anmälan sker till svartvithund@gmail.com. Uppge vilken eller vilka av tematräffarna du önskar anmäla dig till.