Nose of Dog

Tematräffar Nose Work

Tematräffarna är för dig som kanske har svårt att binda upp dig på en hel kurs, eller för dig som känner att man vill träna lite extra på vissa delar eller för dig som bara vill ha lite nya idéer och utmaningar till sin träning hemma.

Varje träff är på 2 timmar och kostar 250 kr per träff eller boka in dig på 4 träffar för 900 kr.

De flesta tematräffarna går att anpassa till både klass 1 och klass 2. Vänligen uppge i din anmälan om du vill ha klass 1 eller 2 sök.

INPLANERADE TEMATRÄFFAR:

Miljösök (klass 1 / klass 2) Söndag 5/5 13.30 - 15.30 - FULLSATT
Hundarna får söka efter eukalyptus eller lagerblad i utmanande miljöer. Stärker hundens självförtroende och samspelet mellan hund och förare.

Storsök (klass 1 / klass 2) Söndag 19/5 13.30 - 15.30 - FULLSATT
Här bjuds hundarna på stora sökområden som kräver uthållighet, planering och motivation. Under denna tematräff rekommenderas långkoppel eller långlina.

Minisök (klass 1 / klass 2) Tisdag 21/5 18.00 - 20.00 - 1 PLATS LEDIG!
Hur noggrann är hunden? Nöjer den sig vid doftvittning? Markerar den 2 cm ifrån doftkällan? Här jobbar vi med mycket små sökområden där hunden kommer behöva anstränga sig för att få sin belöning, de måste vara direkt på självaste doftkällan. Är hunden klickertränad - medtag en klicker (finns annars att låna).

Flera gömmor (klass 1 /klass 2) Torsdag 30/5 18.00 - 20.00 - FULLSATT
Under denna tematräff får hundarna söka i sökområden med flera doftgömmor. Perfekt för att jobba upp uthållighet och motivation. Vi kommer även jobba med såkallade spegelgömmor.

Anmälan sker till svartvithund@gmail.com. Uppge vilken eller vilka av tematräffarna du önskar anmäla dig till och om du är intresserad av klass 1- eller klass 2-sök.