Om oss

57Svartvit Hund grundades av Miranda Norberg sommaren 2012 med en tanke om att bedriva ett pensionat som ser till individen – både människan och hunden. En viktig del har också varit att få vistelsen att kännas hemtrevlig och komma ifrån den klassiska "hundpensionats-känslan" med stora stall och trånga gallerboxar. Du ska kunna känna dig helt säker med att lämna din hund hos oss. Här använder vi oss modern hundträning, positiv förstärkning, dvs belöningsbaserad träning.

Pensionatet bedrivs i en väldigt liten skala, i dagsläget har vi sex hundboxar i vårat hundhus. Av säkerhetsskäl blandar vi inte hundar från olika familjer.

En annan del av Svartvit Hund är kursverksamheten, där vi bla erbjuder kurser i Nose Work, Personspår, vardagslydnad, valpkurs och hundmöteskurser. Gemensamt för samtliga kurser är möjlighet till individanpassad träning, högt i tak och mycket glädje. Miranda utbildar sig regelbundet för att kunna erbjuda fler spännande kurser och hålla hög nivå på innehållet. Vi använder oss av positiv förstärkning.

Miranda Norberg
Jag har alltid haft ett väldigt stort djurintresse, och inte minst för hundar! Under uppväxten har jag haft en mellanpudel, en bouvier des flandres och till sist en blandras (schäfer, akita, gråhund och tervueren). Utöver detta har jag vid flertalet tillfällen ställt upp som hundvakt till grannars och kompisars hundar samt hjälpt till på Hundstallet i Stockholm. Det har alltså varit ett naturligt steg att jobba heltid med hundar. Jag har även erfarenhet av framförallt kanin, marsvin, råttor och katter.

Utbildningar:
- Instuktörsutbildning (2011 – 2012) på Hundens Hus, en utbildning som är IMMI-godkänd
- Hunddagisutbildning (2012) på Hundens Hus
- Kursledarutbildning (2013) ledd av Åsa Ahlbom
- Nose Work Instruktör (2014) på ACT (Advanced Canine Technology)
- Spårutbildning av Lotta Nilsdotter från Hundens Hus, via Vingåkers Hundklubb (april 2015)
- Vidareutbildning för instruktörer i Nose Work (januari 2017) av Lotta Bauer på Hundelska
- Första hjälpen utbildning (september 2018) via Hundens Hus
- Specialsöksinstruktör (examen godkänd dec 2019)
- Think outside the candy box - en utbildning i belöningsutveckling (Med etologen och hundtränaren Eva Marie Wergård)
- Hundpsykolog (Utbildning påbörjad maj 2021)
- Tävlingsdomare klass 1 genom SNWK (2022)

För att se kursutbudet 2022, klicka här.

Joakim Fröbergbild (55)
Sambon Joakim är även han egen företagare och han hjälper till på pensionatet med jämna mellanrum. Han har under dessa 10 år som vi varit tillsammans blivit väldigt erfaren på ämnet. Joakim lånar gärna med hund/hundar på promenad och joggingturer.

Utbildning:
- Första hjälpen utbildning (september 2018) via Hundens Hus

Alma

I hemmet har vi också våran dotter Alma, född 2/12 2015, hon är mycket van vid hundar och hjälper gärna till på pensionatet när hon inte är på skolan eller fritids. Alma uppvisar redan nu stort intresse för att låta hundarna jobba genom sök övningar (hon brås på sin mor ;)).

Vilmar
Familjens yngsta, lille Vilmar född 9/11 2019. En riktig hundälskare som inte heller räds lite större och buffligare hundar. Hjälper gärna till när han kan med allt från städning av pensionatet till rastning förutsatt att hunden i fråga gillar barn.