Villkor

Dessa villkor gäller from den 1/1, 2016 och innefattar all typ av hundpassning, oavsett om det bara är över dagen eller en månad.

 Inför vistelsen

Bokning: Bokning sker via mail alt över telefon, vänligen uppge:

- Hundens namn, ålder och ras
- Vilken period det gäller (datum och tid)
- Är det något speciellt vi bör veta? Allergier, rädslor osv.

Det är hundägarens ansvar att delge oss all information som kan vara av värde.

Viktigt att veta är att bokningen inte gäller förrän en bokningsbekräftelse har skickats till din mail.

Besök: Oavsett om din hund varit på pensionat tidigare eller inte så rekommenderar vi alltid att man kommer på ett besök innan vistelsen tillsammans med sin hund. Då får hunden en möjlighet att bekanta sig med omgivningen och alla spännande dofter med mattes/husses trygghet närvarande. Detta brukar underlätta när det väl är dags att vara här på egen tass.

OBS! Med hänsyn till hundarna och våra rutiner måste ett besök alltid förbokas!

Aldrig varit på pensionat tidigare? Har din hund aldrig tidigare varit på pensionat eller om du känner på dig att din hund kanske är lite extra känslig vid nya miljöer och människor ser vi helst att din hund kommer och provbor någon natt först. Vissa individer kan behöva lite extra tid på sig att anpassa sig och vi är mån om att din hund ska få det bra hos oss. Det är inte roligt varken för din hund, oss eller de andra gästerna om någon inte trivs utan står och skäller & ylar. Hos oss är det viktigt att alla hundar får en positiv upplevelse. Detta är extra viktigt om hunden är tänkt att vara här en längre period (vecka eller längre) och det inte finns något annat alternativ för passning om hunden inte skulle trivas hos oss. Tänk på att boka extradygnet i god tid innan den riktiga vistelsen.

Betalningsvillkor: Faktura alternativt kontantbetalning i samband med lämning av hunden

Avbokningsvillkor: Vid avbokning 7 dagar innan vistelsen, eller vid kortare varsel debiteras en avgift som motsvarar 50% av inackeringsbeloppet. Vid avbokning 8 dagar innan vistelsens början eller tidigare återbetalas hela summan.

Full betalning för uppbokad period gäller även om hunden blir hämtad tidigare än avtalat.

Priser: Samtliga priser är inklusive moms och gäller tillsvidare. För att se prislista, vänligen klicka dig in på fliken ”Priser”

Bra att ha med sig:
- Hundfoder som räcker hela perioden
- Hundens bädd, filt eller liknande som doftar hemma
- Hundens koppel & halsband/sele, gärna med reflex (helstryp önskas ej)
- Kopia på hundens försäkring och vaccinationer
- Ev tuggben och/eller leksaker om detta hör till hundens vardag
- Ev mediciner om detta är något som behövs (lämna skriftligt doseringsanvisning)

Svartvit Hund ansvarar ej för medtagna föremål.

Viktigt!
- Din hund ska vara vaccinerad mot parvo, valpsjuka och kennelhosta. Kontanta din veterinär om du är osäker på om din hund har det rätta skyddet inför vistelsen
- Din hund bör vara försäkrad
- Din hund ska vara fri från parasiter och ohyra

Hör med din veterinär om du är osäker på om din hund har rätt skydd!

Löptikar och kastrering: I och med att vi vanligtvis inte blandar hundar från olika familjer tar vi emot löptikar samtidigt som vi inte har några krav på kastrering för hanhundar. Däremot bör du som har tik meddela oss i samband med bokning om din tik kan tänkas löpa under tiden hos oss samt om det är något speciellt vi bör veta gällande löpet (ex om tiken blir väldigt låg och nedstämd). Du som har hanhund som reagerar kraftigt på löptikar bör meddela oss detta så vi kan planera därefter!

Svartvit Hund har rätt att stänga…
… ner verksamheten i fall av skada, sjukdom eller av andra orsaker som hindrar oss att kunna utföra vårat jobb, exempelvis vid brand. I dessa fall återbetalas 100% av summan. 

Under vistelsen

Vid lämnandet: Inför vistelsen kommer vi överens om en tid som passar både er och oss för lämning. Vi planerar våra dagar efter dessa tider och därför är det väldigt viktigt att den överenskomna tiden gäller. Naturligtvis är vi införstådda vid att oförutsedda händelser kan inträffa men då önskar vi att ni meddelar oss så snart ni kan!

När du kommer till oss så är det bra om hunden får sitta kvar i bilen medan vi går igenom det praktiska som avtalet och hundens packning – matanvisningar och dylikt. När allt är ordnat går jag iväg med hunden på en promenad innan ni åker iväg. På så sätt är det hunden som lämnar er och inte tvärtom. När vi väl kommer tillbaka brukar hunden ha glömt bort matte/husse och har fullt upp med att utforska alla spännande dofter. Detta brukar resultera i en lugnare start på vistelsen.

Vid skada, sjukdom eller dödsfall: Kostnader som uppstår i samband med skada, sjukdom eller dödsfall under vistelsens tid ansvarar ägaren själv för, likaså resekostnad samt eventuella tillägg som tillkommer. Det är vår skyldighet att kontakta ägare vid behov av veterinärvård, och går det ej nå ägaren tillfaller ansvaret på Svartvit hund att fatta beslut. Vid akuta ärenden, med risk för hundens liv, kommer veterinärvård att sökas omgående och ägaren meddelas så snart det går.

Vid hämtning Även tid för hämtning kommer vi överens om inför vistelsen, och även denna tid önskas respekteras. Skulle det ske några ändringar vänligen meddela oss med så god framförhållning som möjligt.

Efter vistelsen:

Ris & ros Vi är väldigt tacksamma vid all form av respons på vår verksamhet, oavsett om det gäller ris eller ros! Du får därför gärna berätta vad du tycker och tänker. Är man lite modigare av sig får man gärna skriva på våran facebook-sida eller mail. Vill man vara lite mer anonym kan man alltid lägga en lapp i brevlådan! Vi strävar ständigt efter att bli bättre.

Givetvis hoppas vi att ni blir nöjda med vistelsen!