Omplaceringar

20180305_183413

Saga är en tidigare omhändertagen kanin från polisen som vi räddade från avlivning och nu bor hos oss i väntan på sitt egna hem. Hon är troligtvis 2 - 3 år gammal och av okänd ras. Pälsen är mycket mjuk och härlig, men kan tova sig framförallt bak vid svansen (klipps lätt bort med sax).

Saga är väldigt snäll, nyfiken och älskar att bege sig på upptäcktsfärd både inomhus och utomhus. Hon trivs bäst som frigående och kissar i sin toalåda. Hon är mycket matdriven och är säkerligen en rolig kanin att lära in lite trix med! Bor idag inomhus men kan även tänkas bo utomhus/i stall och kan även passa bra i en barnfamilj förutsatt att barnen är djurvana.

Även om Saga är en kanin som hellre springer runt än sitter i knät så är hon snäll i all hantering som kloklippning och pälsklippning.

Tillägg 22/8: Saga lämnades idag in för kastrering där de mycket häpna kunde meddela att Saga är en hane, och som sen tidigare redan är kastrerad (varken livmoder eller testiklar kunde finnas). Den första veterinärens utlåtande (från innan hon kom till oss) var att detta är en hona. Då vi har fått två olika utlåtanden har vi ändå bestämt att ha kvar namnet Saga. Detta är givetvis fritt fram att ändra på i det nya hemmet 😉