Kurs i frivillig hantering

Hundar får stå ut med mycket! Klor ska klippas, tänder borstas, päls vårdas, de ska badas, och tolerera att bli undersökta av helt främmande personer på konstiga platser med främmande hundar och lukter, bli fasthållna, lyftas… Inte konstigt att det blir för mycket ibland!

Den här kursen är till för dig som vill att hunden inte bara skall tolerera allt det vi måste göra för att vårda den – utan bli en frivillig och villig deltagare i sin egen omvårdnad.

Kursen passar både dig som har en hund som i dagsläget tycker att hantering och veterinärbesök är jobbigt och er som vill arbeta förebyggande, t ex med en ny hund eller valp.

Kursen är enligt Fear Free-träning och helt utan obehag. Vi lär hunden få kontroll över situationen och hantering blir ett samarbete istället för ett tvång. Kursen innehåller både teori och praktik.

Kursstart: 7/3

Dag: Torsdagar
Tid: 18.30 - 19.30
Plats: Engelbrektsgatan 28, Vingåker
Pris deltagare med hund: 850 kr
Pris deltagare utan hund: 550 kr
Datum:

7/3
14/3
21/3
Uppehåll 28/3
4/4
11/4

Anmäla med eller utan hund?
För att gå kursen med hund så behöver man ha en hund som inte är reaktiv mot andra hundar eller människor då vi kommer jobba med alla hundar samtidigt. Då ges istället möjlighet att gå kursen utan hund så man som hundägare istället kan fokusera helt på övningarna som visas på plats för att sedan träna hemma i lugn och ro.

Anmälan sker till svartvithund@gmail.com och uppge om du önskar anmäla dig med eller utan hund.

öra-1024x683